top of page

AMV Hungary

Mi ez?

Mi ez? Mi az "AMV"?

Az anime music video (AMV) vagy music anime douga (MAD) egy rajongók által elkészített zenés videó, amely jeleneteket tartalmaz egy vagy több japán animációs sorozatból vagy filmből.

 

Az AMV-k nem hivatalos zenés videók, amiket nem a zene előadója vagy egy stúdió ad ki, hanem rajongói munkák. Az AMV-ket többnyire az internetre töltik fel és terjesztik a szerkesztők az ezzel kapcsolatos oldalakon, például: AnimeMusicVideos.orgAMVNews.ru vagy YouTube. A japán rajzfilmek és képregények szerelmeseinek szervezett rendezvényeken gyakran rendeznek AMV versenyeket, ahol általában a döntősök vagy a nyertes AMV-k kerülnek kivetítésre.

A MondoCon-on lévő AMV verseny az egyik legismertebb és a fő kompetitív rendezvény Magyarországon.

Kik vagyunk?

Az oldalról és a közösségünkről

Az oldalról

Az AMVHun közösség által kitermelt információk tározásáért létezik. Tehát a versenyek, melyekhez a közösségnek vagy tagjainak érdekeltsége fűződik. Illetve még a közös projektek és a dokumentációs tartalmak.

A közösségről

Mi vagyunk az AMV Hungary. A kicsiny létszámú magyar AMV-sek közössége vagyunk. Bár nem tartozik hozzánk minden aktív magyar AMV-s, a legjavát magunkénak tudhatjuk. Közösségünk nagy része az utóbbi néhány évben lépett közénk, ám vannak "régi" tagjaink is.

Bővebben
Kik vagyunk?
Közösségünk tagjai
Blog

Közösségünk tagjai
-A teljesség igénye nélkül-

golden

thunder

VHenrik

Mystyk

Nuke

Milan21

Shuo

BLOG

bottom of page